trenduri în design interior 2019

Trenduri în design interior, trasate la Salone del Mobile 2019

Cel mai important târg european dedicat designului, Salone del Mobile Milano, ediția 2019, s-a încheiat recent. Am luat parte la o incredibilă desfășurare de forțe, ocazie cu care au fost trasate direcțiile creative din industria amenajărilor interioare. M-am întors de la Milano nu doar cu mult entuziasm și inspirație cât cuprinde, ci și cu o listă ce cuprinde trenduri în design interior. Haideți să vedem care sunt acestea.

 

Culori primare și forme grafice

Încep seria de trenduri în design interior 2019 cu două elemente ce amintesc de Memphis Design, un mare fenomen cultural al anilor 80. Acestea sunt culorile primare și formele grafice. Astfel, de la liniile rigide de mobilier atenția se îndreaptă către piesele cu forme curbe, stil Vladimir Kagan.

trenduri în design interior 2019
Ceramica San’Agostino

 

Living Coral

Fără îndoială, una dintre vedetele acestui târg a fost Living Coral, culoarea anului 2019, decisă de specialiștii Pantone. Vorbim de o nuanță plăcută de portocaliu-piersică, o culoare caldă, plină de optimism, ce “îndulcește” orice interior.

trenduri în design interior 2019
Ottiu.com

 

Materiale naturale

În lunga listă de trenduri în design interior se înscriu și materialele naturale. Care sunt acestea? Lemn pentru pardoseală, piatră pentru finisajele pereților, bumbac sau in pentru perdele, draperii sau diverse accesorii. Trăim într-o societate bazată pe foarte multă automatizare, dar totodată ne întoarcem către natură, către artizanal și nostalgia copilăriei.

trenduri în design interior 2019
Ethan Allen România

 

Terrazo

Este un material compozit, adică un amestec de ciment și marmură, cărora li se adaugă pigmenţi anorganici pentru a-i da versatilitate cromatică. Plăcile terrazzo sunt folosite pentru pereți şi pardoseli, dar și pentru blaturile de baie sau bucătărie.

trenduri în design interior 2019
Ceramica San’Agostino

 

Mobilier acrilic

În lista de trenduri în design interior 2019 este inclus și mobilierul din acril (total sau parțial). Este întâlnit cu predilecție în spațiile de mici dimensiuni, căci nu încarcă vizual. Este recomandat să fie însoțit de piese cu design organic.

trenduri în design interior 2019
Caracole România

 

Pardoseli în culori deschise

Cu alte cuvinte, vorbim de înclinația spre amenajări cât mai aerisite, luminoase. Pardoselile în nuanțe de mesteacăn sau stejar-deschis reflectă mai multă lumină și sunt potrivite atât într-un context casual, cât și într-unul mai elaborat.

trenduri în design interior 2019
Meister.com.ro

 

Paturi cu baldachin

Continui lista de trenduri în design interior 2019 cu paturile “accesorizate” cu baldachin. De unde vine această tendință? Din sentimentele de confort și siguranță cu care oamenii vor să se înconjoare. Un pat cu baldachin oferă exact ce au ei nevoie.

trenduri în design interior 2019
Bernhardt Interiors România

 

Mix de metale

Alamă, aur sau nichel se potrivesc de minune cu bronzul sau fierul. Îndrăznește și mixează diverse decorațiuni metalice, fără a uita însă de principiul moderației. Designerii de interior spun că trebuie să te oprești la maximum 3 metale mixate. Ce este prea mult strică.

trenduri în design interior 2019
Revelation by Uttermost

 

Elemente de pasmanterie

Pasmanteria revine la modă în 2019. Nu, nu este vorba de clasicele elemente “greoaie”, așa cum ni le amintim din acele amenajări clasice care se purtau odinioară, ci de interpretări moderne, în culori vibrante și forme mai puțin obișnuite.

trenduri în design interior
Salonssiena.lv

Foto: firmele citate

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *