Tendinte in Design Interior la Salone del Mobile Milano 2018

Milan Design Week (ce cuprinde Salone del Mobile Milano si Furiosalone) este cel mai important eveniment mondial dedicat designului. In saptamana 17-22 Aprilie, orasul italian a devenit inca o data hub efervescent de creativitate. Nu puteam lipsi nici in acest an – este un lucru stiut ca la Salone del Mobile se lanseaza cele mai importante noi colectii de mobilier, corpuri de iluminat, accesorii si nu numai. Anul acesta, evenimentul a primit in cele 6 zile 434.509 de participanti din 188 de tari.

Salone-del-mobile-milano

  1. Foarte Multa Culoare

Mai mult ca in ceilalti ani, la editia din 2018 am regasit o explozie de culoare: nuante calde si pamantii (curcuma, mustar, caramiziu puternic), nuante pastelate (deja faimosul Millenial Pink, salvie) si nuante pline de personalitate: albastru Klein si violet (culoarea Pantone a anului 2018).

Wittmann a prezentat o colectie proiectata de designerul spaniol Jaime Hayon, in care se imbina armonios nuante calde si pamantii. Insertiile de rosu burgund si caramiziu energizeaza spatiile si le ofera personalitate.

Wittman Salone del Mobile Milano 2018 2

Wittman Salone del Mobile Milano 2018

Imprimeuri iesite din comun am regasit si la SMEG, in cadrul Eurocucina, unde elementul vedeta este colectia creata impreuna cu Dolce Gabbana.

Smeg Salone del Mobile Milano 2018 1

  1. Tendinte in Bucatarie 

In ceea ce priveste tendintele in mobilier de bucatarie, salonul Eurocucina ne-a aratat ca Negrul este Noul Alb. Prezent in multe colectii, sobrietatea lui este temperata prin inserarea de plante. Depozitarile si electrocasnicele ascunse sunt o tendinta in declin, am remarcat multe depozitari la vedere, cu rafturi deschise si usi de sticla.

Eurocucina 2018

Eurocucina Salone del Mobile Milano 2018 1

Eurocucina Salone del Mobile Milano 2018 3

  1. Glam si Eleganta

Iubim stilul de amenajare clasic, asadar ne-am bucurat sa regasim la marile branduri de mobilier propuneri elegante, cu insertii glam.

Standul Eichholtz la Salone del Mobile Milano 2018
Standul Eichholtz la Salone del Mobile Milano 2018
Standul Eichholtz la Salone del Mobile Milano 2018
Standul Eichholtz la Salone del Mobile Milano 2018

O scena spectaculoasa am regasit la Boca do Lobo, cu piese de mobilier exclusiviste, create de designeri creativi, ce imbina frumusetea clasica si cerintele contemporane. Standul emana o stare mistica, dramatica si in acelasi timp sofisticata.

Boca Do Lobo Salone del Mobile Milano 2018 1

  1. Tesaturi Tactile

In ceea ce priveste tesaturile, filosofia acestui an a fost experimentarea acestora intr-o maniera cat mai variata, atat vizual cat si tactil. Multe piese de design clasice au fost reinterpretate cu noi imprimeuri si tesaturi, inclusiv tweed: iata mai jos cateva exemple de la Poliform, Moroso si Vitra.

Patul Kelly de la Poliform
Patul Kelly de la Poliform
Moroso la Salone del Mobile Milano 2018 1
Moroso la Salone del Mobile Milano 2018
vitra la Salone del Mobile Milano 2018
vitra la Salone del Mobile Milano 2018

vitra Salone del Mobile Milano 2018 2

Kartell a prezentat, printre altele, iconicele Componibili, Tip Top, Trix, Clap si Madame tapitate cu imprimeuri vintage colorate.

Kartell Salone del Mobile Milano 2018 2 Kartell Salone del Mobile Milano 2018

  1. Lemn in noi ipostaze

Lemnul a fost dintotdeauna folosit pentru mobilier si amenajari de interior, iar anul acesta este explorat in noi si noi forme, posibile datorita noilor tehnologii.

Philippe Starck a creat o colectie de scaune pentru Kartell care modeleaza lemnul in acelasi mod ca plasticul.

philippe-starck-woody-kartell-wood-chairs-designboom-1800

Italienii de la Porada si-au celebrat aniversarea de 70 de ani, cu noi finisaje si modele.

Porada Salone del Mobile Milano 2018 1 Porada’s Torii stool in Ash with coffee finish.

  1. Covoare

Acestea se bucura in fiecare an de o atentie speciala. Designerii colaboreaza cu producatorii, pentru a genera obiecte iesite din comun. Dimore Studio a creat o colectie pentru Golran, cu insertii nonconformiste si aluzii la arta contemporana.

Dimore Studio Salone del Mobile Milano 2018 1

  1. Retro

Anul 2018 pare a fi anul in care modelele retro intra in scena mai mult ca oricand. Antreprenorul şi co-fondatorul MOOOI , Casper Vissers, a lansat un nou brand de mobilier si corpuri de iluminat. Revised contine obiecte de design create din material traditionale ca lemnul, piatra, sticla sau metalul, semnat de designeul olandez Sjoerd Vroonland.

revised-casper-vissers-design-news_dezeen_2364_col_6-1704x2555

revised-casper-vissers-design-news_dezeen_2364_hero-1-852x479

Suntem siguri ca aceste tendinte va vor inspira – noi abia asteptam sa le includem in viitoarele proiecte! Salone del Mobile este o resursa extraordinara de idei, solutii si elemente de design. Pana la viitoarea editie… sa ne apucam de treaba!

Salone+Del+Mobile+2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *