Top Tendinte in Design Interior pentru 2017

Daca planuiesti sa (re)amenajezi in 2017, este bine sa tii cont de principalele tendinte in design interior. Anul 2016 a fost unul eclectic – de la interioare minimaliste, in stil scandinav, la interioare clasice, cu detalii elegante. Iata care sunt trendurile in amenajari de interior pentru 2017:

Georgiana Ursache design interior trend tropical 2

Mai mult verde

Pantone, autoritatea globala in domeniul culorilor, a ales Greenery drept culoarea anului 2017. Este o nuanta care simbolizeaza noile inceputuri, aerul proaspat al naturii aduse in interior. Verdele se numara printre cele mai importante tendinte in design interior pentru 2017.

Pantone

De la verde lime la verde smarald, paleta cromatica a amenajarilor de interior in 2017 trebuie sa contina o doza de verde. Intr-o amenajare de interior, verdele poate fi folosit pentru vopsirea unuia dintre pereti, pentru o canapea sau elemente de decor: draperii, un covor, perne decorative, plante etc.Georgiana Ursache design interior

Georgiana Ursache design interior 2

Imprimeuri tropicale

Sunt inspirate din nevoia de natura si de tendintele din fashion. Imprimeurile tropicale apar in noile colectii de tapet si textile – draperii, tapiterii, perne decorative. Este o idee buna si economica de a revitaliza o incapere de care te-ai plictisit.

Georgiana Ursache design interior trend tropical

Texturi tactile

Sunt din ce in ce mai apreciate de designerii de interior – materialele tactile, ce te invita sa le atingi – textura este tot mai importanta. O canapea din catifea sau un corp de iluminat din cupru bine finisat sunt detalii ce creeaza o experienta vizuala si tactila extrem de rafinata.


Georgiana Ursache design interior trend textura

Georgiana Ursache design interior trend textura 2

Combinatii de marmura si alama

Este o tendinta inceputa in 2016 care continua sa fascineze: frumusetea acestor materiale naturale este folosita in cele mai diverse moduri, atat in amenajari de bucatarie cat si in amenajari de baie sau spatii publice. Juxtapunerea unui element natural cu o frumusete curata si simpla – marmura – cu un element industrial, dur, cu un strop de alura glam – alama – aduce expresivitate designului de interior.

Georgiana Ursache design interior marmur

Nuante neutre

Sunt folosite pentru a echilibra amenajarea de interior. O paleta cromatica formata din bejuri, rozuri pale, griuri deschise si nuante de alb creeaza o atmosfera placuta si odihnitoare.

Georgiana Ursache design interior trend tonuri neutre

Mobilier retro sau artizanal

Specialistii in design interior pretuiesc tot mai mult unicitatea produsele lucrate artizanal. O piesa de mobilier realizata artizanal, care pastreaza amprenta mesterului, este acel element special care aduce caracter spatiului.

Georgiana Ursache design interior trend artizanal 2

Tendinta de a folosi elemente retro intr-o amenajare de interior se remarca atat in obiectele de mobilier, cat si in decoratiuni, corpuri de iluminat, baterii sanitare, finisaje.

Georgiana Ursache design interior trend artizanal

Accente metalice

Sunt in tendinte de ceva vreme, si se pare ca le vom vedea din ce in ce mai mult. Elementele finisate in auriu, arginitiu, bronz sau cupru aduc o nota glam amenajarii de interior.Georgiana Ursache design interior tendinte in design interior

Foto: Pinterest

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *