Sfaturi de Amenajare cu Buget Redus

O amenajare de interior cu buget redus este o provocare pentru orice designer de interior. Daca spatiul este si el redus ca dimensiuni, misiunea este cu atat mai dificila. Dorinta clientului este de obicei obtinerea unui spatiu multifunctional, flexibil, potrivit pentru diferite activitati.

Cu imaginatie si pasiune insa, orice este posibil! Va prezentam mai jos trucurile de amenajare folosite intr-un proiect de amenajare cu buget mic (8000 de eur) pentru un apartament de 2 camere din Bucuresti, de 55 mp.

Functiuni diverse – Suprafata zonei de zi a fost exploatata la maximum prin crearea a doua zone diferite – de relaxare/ socializare si de odihna. Corpul separator de la Mobexpert Outlet a costat doar 1000 lei. Adaugarea unui perete din rigips ar fi incarcat inutil spatiul, in schimb corpul separator lasa aerul si lumina sa treaca. In plus, acesta are si rol decorativ.Amenajare cu Buget Redus Georgiana Ursache 1

Trucuri de depozitare – patul din zona de odihna, de la IKEA, este dotat cu sertare, sporind astfel zonele de depozitare fara a ocupa spatii suplimentare pentru acestea.

Lumina naturala – daca apartamentul se bucura de lumina naturala, trebuie sa profiti din plin de prezenta ei binefacatoare. Ea va scoate in evidenta elementele decorative, materialele si culorile folosite in amenajare.

Mix de imprimeuri – un truc de amenajare cu buget redus este inserarea de pattern-uri diferite. De exemplu, in livingul de mai jos, pernutele colorate pentru canapea, modelul geometric de pe covorul si scaunul de bar in stil patchwork adauga dinamism spatiului.Amenajare cu Buget Redus Georgiana Ursache 2

Mobilier din Outlet – multe obiecte de mobilier din acest apartament cu buget sunt luate din Mobexpert Outlet, chiar si patul cu baldachin din dormitor, care a costat doar 2000 lei.

Amenajare cu Buget Redus Georgiana Ursache 3

Elemente DIY – foloseste-ti imaginatia pentru a crea elemente de decor originale si… foarte accesibile. O idee de amenajare cu buget redus pentru dormitor pe care am folosit-o in acest apartament este accesorizarea cu elemente atipice. Clasicele tablouri au fost inlocuite cu un evantai asiatic, asortat la bambusul folosit pentru oglinda, pat si scaun.Amenajare cu Buget Redus Georgiana Ursache 4

Detalii care conteaza – Din motive de spatiu si buget, in bucatarie am inlocuit traditionalul mobilier cu corpuri suspendate cu polite deschise, care sporesc si impresia de spatiu si lumina.Amenajare cu Buget Redus Georgiana Ursache 5

In design interior si in moda, less is more – mai putin este mai mult – materialele simple, dar de calitate, ca lemnul natural, au un impact puternic si fac amenajarea sa para mai pretioasa. Pentru balconul din acest apartament de 2 camere, am ales mobilier de exterior de la Ikea si plante naturale care sa creeze, cu un cost redus, impresia de gradina in aer liber.

Amenajare cu Buget Redus Georgiana Ursache 6

Folosind trucurile de mai sus, am reusit sa dam viata unui spatiu redus ca dimensiuni, cu un buget redus!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *