Reguli Feng Shui intr-o Amenajare de Dormitor

Ce ti-e scris, in Feng Shui ti-e pus!
Dupa cum iti povesteam in articolul anterior, Feng Shui este o filosofie care urmareste echilibrarea energiilor si a elementelor dintr-un interior. In acest fel, viata celor care locuiesc intr-un spatiu Feng Shui este imbunatatita. Exista cateva principii care se aplica pentru a obtine ceea ce iti lipseste sau ai dori sa plusezi. In acest articol vom discuta despre feng shui in amenajarea de dormitor.

Amenajare apartament UG interiors Unirii 8

In feng shui, dormitorul este locul special care iti hraneste sufletul si creeaza o atmosfera de iubire si protectie – un refugiu la cotidianul agitat. Din acest motiv, specialistii feng shui recomanda sa nu se aseze in dormitor obiecte care nu au legatura cu scopul de odihna si relaxare. Evita sa pastrezi in dormitor obiecte legate de serviciu (laptop, carti de specialitate, telefon mobil etc). Elementele care tin de activitati stresante, desfasurate in timpul zilei, iti distrag atentia de la odihna si conexiune cu persoana de langa tine.

Feng Shui in Amenajare de Dormitor Georgiana Ursache (3)

Televizor in dormitor? Mai bine nu! Regula feng shui spune ca tehnologia ne afecteaza starea emotionala, poarta energie yang, activa, ce intra in conflict cu energia relaxanta yin.

Echilibru in Amenajarea pentru Dormitor

Deoarece este indicat sa amenajezi in concordanta cu dorintele si nazuintele tale, daca esti singura trebuie sa decorezi ca si cum va aparea in curand persoana pe care o cauti – rezerva asadar loc pentru un dulap in plus, mobileaza dormitorul cu doua noptiere, evita un stil de amenajare excesiv feminin.

Foloseste dormitorul pentru activitati care tin de relaxare – un album plin de inspiratie si frumos inlocuieste cu succes un televizor :)
Foloseste dormitorul pentru activitati care tin de relaxare – un album plin de inspiratie si frumos inlocuieste cu succes un televizor 🙂

In ceea ce priveste energia, element cheie al artei feng shui, aceasta curge cu fluiditate atunci cand nu intalneste obstacole – se recomanda asadar un mobilier cu picioare, sub care energia poate circula. Usile dormitorului se inchid in timpul somnului, pentru a pastra in interior energia pozitiva.

Feng Shui in Amenajare de Dormitor Georgiana Ursache (1)

Esentiala in feng shui este si calitatea aerului – este recomandat sa aerisesti des si ar fi bine sa folosesti un purificator de aer. Nu poti avea un feng shui bun daca aerul este statut sau poluat. Plantele in dormitor nu sunt o idee buna, decat daca ai un dormitor mare si ele sunt pozitionate departe de pat.

Amenajare dormitor Feng shui 2

Pentru pozitionarea patului, poti urma 3 reguli feng shui:

  1. Patul trebuie sa fie accesibil din ambele parti
  2. Se recomanda o noptiera de fiecare parte
  3. Se recomanda ca patul sa nu fie montat pe linie directa cu usa de intrare in camera. Este bine sa poti vedea usa, dar nu sa fii pe directia ei.

Feng Shui in Amenajare de Dormitor Georgiana Ursache (6)

Cum sa amenajezi Feng Shui pentru a atrage dragostea

Legenda ratelor mandarin spune ca aceste ratuste din quartz sau lemn trebuie pozitionate in sectorul de sud-vest al camerei, zona rezervata iubirii. Arta Feng Shui spune ca o casa trebuie sa reflecte dorintele fundamentale ale locuitorilor sai. Un principiu Feng Shui spune ca vei reusi sa gasesti dragostea daca folosesti perechi de obiecte – doua masute, doua vaze, doua decoratiuni care se completeaza sau asorteaza etc.

In ceea ce priveste recomandarile feng shui de culoare in dormitor, se recomanda nuante echilibrate, naturale, care genereaza o energie buna si pentru somn odihnitor, si pentru momente romantice. Se recomanda folosirea nuantelor de verde si albastru pentru un somn odihnitor.

Amenajare apartament UG interiors Unirii

Tablouri in dormitor?

Mintea noastra gandeste mai degraba in imagini, prin urmare este recomandat sa ai mare grija la vizualurile pe care le ai in casa, mai ales in dormitor. Orice imagine expusa emana o energie extrem de puternica – un tablou nostalgic, trist, pustiu, nu are cum sa te binedispuna sau sa te incarce cu energie. Cele mai importante imagini sunt cele pe care le privesti inainte de a adormi si atunci cand te trezesti.

Amenajare de Interior apartament 3 camere Airbnb bucatarie 7

Toate imaginile din articol sunt din proiecte UGinteriors.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *