Reguli Feng Shui intr-o Amenajare de Baie

O baie feng shui moderna este un spatiu de rasfat pur si placere. Cu o cada relaxanta, nuante odihnitoare, lumina, muzica si lumanari, este usor sa obtii baia la care ai visat.

Baia este o zona de curatare si eliminare a impuritatilor, prin urmare nu are o reputatie grozava in Feng Shui. Faptul ca in interior se afla canale de scurgere a energiei Qi este un aspect problematic. Elementul esential al baii este apa, ce reprezinta prosperitatea, bogatia, cariera, abundenta financiara, iar apa din baie se scurge prin minim trei canale (lavoar, dus/ cada, vas de WC), fapt ce trebuie compensat prin elemente de pamant. Apa are tendinta de a face baile excesiv Yin, energie ce trebuie compensata cu elemente Yang – lumina placut, benefica, nuante calde, plante. Feng Shui in baie 4

Va prezentam in continuare cateva principii de amenajare Feng Shui pentru baie.

In primul rand, specialistii Feng Shui recomanda ca intr-o casa sa existe cat mai putine bai. Ca pozitionare, baia nu trebuie sa fie vizibila la intrarea in casa si usa de la baie nu trebuie sa fie pozitionata in fata usii de intrare, a usii de bucatarie, dormitor sau living. Se poate pozitiona un paravan intre acestea, daca planul este deja facut. Trebuie evitata pozitionarea baii in centrul casei.

In ceea ce privestea amenajarea de interor a baii, se recomanda camuflarea vasului de WC si pastrarea capacului acestuia mereu inchis. Vasul de toaleta si oglinda nu trebuie sa fie pozitionate in fata usii de intrare in baie.

Este ideal ca baia sa aiba o fereastra, care sa asigure ventilarea si patrunderea luminii naturale. Daca baia nu este prevazuta cu fereastra, se recomanda utilizarea de plante verzi si vase de aromoterapie. Uleiurile esentiale in baie sunt o maniera excelenta de relaxare si revitalizare. In plus, mirosul placut va neutraliza mirosurile neplacute din baie.

Plante in baie

Un corp de iluminat ce simuleaza lumina naturala este de asemenea recomandat.

Din punct de vedere al materialelor, specialistii Feng Shui recomanda alegerea materialelor naturale: lemn, bambus, piatra, metal, ceramica.

Amenajare apartament UG interiors Unirii 7.1

IMG_2667

Nuantele recomandate in baie sunt cele naturale, de foc si de pamant: oranj, rosu, galben. Culorile inchise trebuie evitate in baie, un spatiu preponderent Yin.

Feng Shui in baie 3

Ca elemente decorative, se recomanda oglinzile, ce stimuleaza fluxul de energie. Pentru a evita multiplicarea energiei murdare, oglinda nu trebuie sa reflecte vasul de WC.

Amenajare de Interior apartament 3 camere Airbnb 3

Este esential ca baia sa fie curata, cu ferestrele curatate si un aer de spa obtinut prin lumanari, flori, opere de arta si elemente decorative atent coordonate.

Feng Shui in baie 2

Imagini: proiecte UGinteriors, Pinterest

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *