mobilier eco

Mobilier eco. O poveste daneză despre curățarea oceanelor! (video)

Poluarea mediului înconjurător. Un subiect aprins, ce stârnește numeroase teme de discuții, a fost abordat cât se poate de practic de brandul Mater. Rezultatul? Realizarea colecției Ocean, compusă din mobilier eco pentru exterior.

mobilier eco

Foto

Design reinterpretat

Brandul danez Mater a lansat recent o gamă nouă de mese și scaune. Acestea reinterpretează mobilierul renumiților designeri din secolul al XX-lea, Jørgen și Nanna Ditzel, realizat de asemenea din materiale organice, inovatoare.

Colecția Ocean merge pe aceeași linie eco, fiind în mare parte lucrată din deșeuri de plastic recuparate din ocean. O inițiativă remarcabilă care, sigur, nu salvează plantea, dar ajută la curățarea ei.

mobilier eco

Foto

În acord cu ONU

Prin această colecție de mobilier eco, Mater a făcut un angajament semnificativ față de obiectivele globale ale ONU în ceea ce privește problemele legate de deșeurile oceanice. Într-un singur scaun din seria Ocean se regăsesc 960 g de deșeuri din ocean.

mobilier eco

Foto

Unul dintre obiectivele principale ale ONU se numește “Life Below Water” și, pentru a putea contribui la acest obiectiv, Mater a colaborat cu singura companie de reciclare a deșeurilor oceanice din lume, situată în Danemarca. Această companie i-a motivat pe pescarii din întreaga lume să-i trimită plasele uzate, primind la schimb contravaloarea lor justă. 

Vă las mai jos un video, care arată pas cu pas cum ia naștere colecția Ocean, compusă din mobilier eco.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *