Idei si Sfaturi de Amenajare pentru Spatii Mici

Spatiile mici sunt o provocare pentru orice designer de interior. Cum sa amenajezi un spatiu restrans fara sa renunti la confort sau la valoarea estetica? Iata cateva trucuri si idei folosite de noi in proiecte de amenajare pentru spatii cu suprafete reduse. 

2 camere stil scandinav living

La UGinteriors, luam fiecare spatiu mic ca pe o invitatie la schimbare si la o locuire inteligenta: un spatiu mic invita la evitarea obiectelor si decoratiunilor inutile si admite doar lucrurile necesare.

Bucatarie de mici dimensiuni

Bucatariile standard au dulapuri inalte si generoase, dar este ceva atractiv si la o bucatarie mica si compacta, echipata cu strictul necesar.

In amenajarea de mai jos, am folosit rafturi deschise pentru depozitare, pentru a crea impresia de spatiu fluid. Jocul pastelat din faianta de pe perete creeaza un aer cald, iar lustra si hota suspendata completeaza spatiul ca accente decorative. Un alt truc folosit in aceasta amenajare de bucatarie de mici dimensiuni este ca s-a renuntat la perdele – in felul acesta, spatiul beneficiaza din plin de lumina naturala si capata profunzime.

Amenajare de interior Georgiana Ursache design interior spatii mici (8)

Baie de mici dimensiuni

Pentru o baie de mici dimensiuni, cum sunt cele mai multe bai de bloc, obiectele sanitare suspendate si mobilierul suspendat sunt obligatorii. Corpurile suspendate creeaza impresia de spatiu deschis, largit, pentru ca privirea circula nestingherita pe pardoseala si o percepe ca fiind mai ampla.

Amenajare de interior Georgiana Ursache design interior spatii mici (2)

Un alt truc folosit intr-o amenajare de baie mica este crearea impresiei de spatiu gol. Prin folosirea de usi glisante de sticla la dusul cu scurgere in pardoseala de mai jos, am reusit sa obtinem o atmosfera destinsa si primitoare in zona de baie. O cabina cu cadita sau o cada ar fi fost percepute ca obiecte in plus, blocand privirea, insa faptul ca am optat pentru pardoseala continua contribuie la amplificarea vizuala a spatiului. In plus, peretele placat cu gresie hexagonala creeaza un efect optic de spatiu mai mare.

Amenajare de interior Georgiana Ursache design interior spatii mici (3)

Dormitor de mici dimensiuni

Intr-un dormitor de mici dimensiuni, se recomanda folosirea mobilierului personalizat, creat pe comanda. Aceste corpuri de depozitare suspendate propuse de noi pentru amenajarea unui apartament modern din Bucuresti creeaza impresia de spatiu mai amplu. Un dulap masiv ar fi blocat privirea si ar fi ingreunat inutil spatiul.Amenajare de interior Georgiana Ursache design interior spatii mici (4)

Inserarea de oglinzi este un truc frecvent folosit de designerii de interior intr-un spatiu de mici dimensiuni. In dormitorul de mai jos, am folosit o oglinda cu rama de bambus, in acord cu restul mobilierului prezentat. Spatiul este astfel marit.Amenajare de interior Georgiana Ursache design interior spatii mici (7)

Living de mici dimensiuni

In zona de relaxare de mai jos, fototapetul cu imagine din natura ofera adancime spatiului, privirea nu se opreste intr-un perete alb, ci este invitata sa continue (imaginar) in padurea din imagine.

Amenajare de interior Georgiana Ursache design interior spatii mici (5)

Intr-o amenajare de living care trebuie sa contina si un spatiu pentru odihna, o idee utila este inserarea unui corp de depozitare separator, deschis, pentru a lasa lumina sa patrunda si a nu ingreuna spatiul. Lumina naturala este esentiala pentru ochiul uman si perceptia sa asupra spatiului. Un plan deschis neobturat de corpuri masive va crea un living confortabil si amplu.Amenajare de interior Georgiana Ursache design interior spatii mici (1)

O paleta cromatica realizata cu nuante deschise este esentiala pentru crearea impresiei de spatialitate. Pot fi inserate culori mai puternice, ca accente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *