Idei de Amenajare pentru Balcon si Terasa

Perioada verii este momentul ideal pentru a-ti transforma balconul sau terasa intr-un spatiu de vis, numai bun pentru savurat momente in aer liber. Ti-am pregatit cateva sfaturi si idei de amenajare pentru balcon si terasa care sa te ajute sa exploatezi la maxim spatiul, chiar daca este mic. Prin elemente de decor bine alese si coordonate, un balcon de bloc se transforma intr-un colt de paradis!

  1. Alege o masa de cafea intr-o culoare vibranta, care sa ofere energie spatiului.

Idee Amenajare Balcon sau Terasa

Daca spatiul este mic, opteaza pentru o masuta de dimensiuni reduse, numai buna pentru o ceasca de cafea dimineata sau un pahar de vin seara. In timpul zilei, o poti decora cu o planta.

In acest proiect de amenajare pentru AirBnb, am decorat un mic balcon de pe bulevardul Magheru din Bucuresti astfel incat sa estompeze agitatia strazii si sa ofere un loc de relaxare si visare pentru turistii Air bnb din apartament.
In acest proiect de amenajare pentru Airbnb, am decorat un mic balcon de pe bulevardul Magheru din Bucuresti astfel incat sa estompeze agitatia strazii si sa ofere un loc de relaxare si visare pentru turistii Airbnb din apartament.

2. Planteaza o gradina verticala – daca nu mai ai spatiu pentru ghivece, urca-te pe pereti 🙂 cu o gradina verticala ce va aduce natura in mica ta oaza de relaxare.

Idee Amenajare Balcon sau Terasa 9

3. Foloseste o pardoseala din deck pentru a oferi spatiului o atmosfera de gradina exterioara. In imaginea de mai jos, am decorat un balcon de bloc de dimensiuni reduse, ingust, astfel incat sa profitam la maxim de fiecare centimetru patrat.

Materialul textil cu dungi pe care l-am propus pentru tavan amplifica vizual spatiul, iar modul de montare a acestuia, in „valuri”, este o aluzie la terasele de la malul marii
Materialul textil cu dungi pe care l-am propus pentru tavan amplifica vizual spatiul, iar modul de montare a acestuia, in „valuri”, este o aluzie la terasele de la malul marii

4. Imprimeuri mix& match

Combinarea de imprimeuri diferite creeaza un decor modern – totul e sa le coordonezi ingenios, folosindu-te de complementaritatea si contrastul dintre culori.

Idee Amenajare Balcon sau Terasa 2

5. Adauga un covor – la fel ca intr-o amenajare de interior, un covor ajuta la unificarea spatiului si creeaza un decor confortabil. Iti recomandam sa alegi un covor cu modern geometric, care sa delimiteze vizual zonele create.

Idee Amenajare Balcon sau Terasa 5

6. Adauga o oglinda pentru a „dubla” vizual spatiul. Ideal ar fi sa optezi pentru o oglinda supradimensionata, asezata pe pardoseala.

7. Foloseste lumini – un candelabru sau o ghirlanda de lumini vor aduce romantism si farmec spatiului pe perioada noptii.

Amenajare terasa UG interiors lumini

8. Foloseste o fata de masa cu model deosebit pentru a aduce eleganta spatiului. Este un detaliu de efect care va schimba total aspectul spatiului.

Idee Amenajare Balcon sau Terasa 4

9. Decoreaza cu lumanari de dimensiuni diferite, pozitionate la inaltimi diferite, pentru a adauga puncte de interes vizual spatiului. Lumina de lumanare imprumuta o alura magica spatiului.

Idee Amenajare Balcon sau Terasa 7

Inspira-te din imaginile de mai sus pentru a crea un spatiu plin de farmec la tine acasa! Pentru orice intrebari, sau daca vrei sa povestim despre amenajari de interior, contacteaza-ne aici.

Surse imagini: proiecte UGinteriors, Pinterest, House Beautiful.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *