Idei de Amenajare de Interior in Stil Clasic

Decorarea casei in stil clasic este o trasatura a culturii europene. Stilul victorian sau Art Deco, alaturi de traditia antica greaca si romana, sunt principalele surse de inspiratie pentru acest stil. Exista acel „ceva” intr-o camera amenajata in stil clasic, ce trimite la grandoarea unor epoci apuse. In plus, stilul clasic nu se va demoda niciodata!

Iata cateva elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr-o amenajare in stil clasic:

Ornamentatii– nimic nu exprima mai bine ca ornamentatiile clasice personalitatea acestui stil de amenajare. Fie ca este vorba de sculpturi in mobilier, stucaturi, profile decorative sau rame de tablouri, aceste detalii compun atmosfera clasica dorita.

Amenajare de interior in stil clasic Georgiana Ursache (1)

Note de Auriu – asociat cu luxul si bogatia, auriul adauga eleganta unei amenajari clasice. Poate fi inserat in detaliile de mobilier sau chiar poate decora o portiune de perete, ca in bucataria de mai jos.

Amenajare de interior in stil clasic Georgiana Ursache (5)

Draperii si perdele – fie ca au un model floral sau uni, draperiile elegante, intr-un material de calitate, vor crea un efect sofisticat in spatiul pe care il decoreaza. Poti opta si pentru un montaj mai special, asa cum am facut noi la proiectul de mai jos. Valurile create din materialul pretios incadreaza fereastra ca o rama de tablou, si ofera un aer rafinat spatiului. 

Amenajare de interior in stil clasic Georgiana Ursache (4)

Corpuri de iluminat pretioase – un corp de iluminat de inspiratie clasica, de preferinta un candelabru, aduce o nota eleganta amenajarii. Multe modele de inspiratie vintage sunt acum disponibile intr-o forma mai mica, pretandu-se si in spatii de mici dimensiuni.

In livingul de mai jos, am propus corpuri de iluminat cu finisaj de bronz, care sa dialogheze cu decoratiunile aurii ale mobilierului.Amenajare de interior in stil clasic Georgiana Ursache (2)

Finisaje pretioase – eleganta unei amenajari clasice cere elemente pe masura. Piatra naturala este unul dintre cele mai potrivite elemente intr-o baie clasica. Alaturi de un mobilier elegant, ca cel folosit de noi in amenajarile de baie de mai jos, creeaza cu succes un decor sofisticat.Amenajare de interior in stil clasic Georgiana Ursache (3)

Amenajare baie B

Intr-o amenajare clasica, fundalul este unul neutru, neaglomerat, cu linii clare si forme organice. Pe acest fundal se profileaza elemente de culoare si piese de mobilier statement, in stil clasic.

Stilul clasic este functional si de impact – nu este nicidecum exgerat, ci extrem de echilibrat si niciodata plictisitor. Clasicul iubeste armonia, proportiile exacte si se potriveste personalitatilor iesite din comun, care isi doresc un decor pe masura.

Stilul clasic este mai pretentios din punct de vedere al bugetului, deoarece foloseste materiale de cea mai buna calitate, insa rezultatele sunt pe masura! Daca iti doresti o casa in stil clasic, abia asteptam sa povestim mai multe!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *