Project info

Amenajare de poveste realizata pentru un apartament de 3 camere din nordul Bucurestiului. S-a dorit crearea unei atmosfere de hotel francez in stil fin de siècle, care sa ofere insa tot confortul modern.

Beneficiarii si-au dorit o amenajare in stil clasic, personalizata la nevoile si stilul lor de viata. Amenajarea de interior a durat doua luni, perioada in care designerul de interior a selectat mobilierul, accesoriile, decoratiunile si solutiile potrivite cu tema de amenajare aleasa. S-a optat pentru produse premium, in stil neobaroc, opulenta lemnului masiv si a formelor clasice fiind temperata prin nuantele de alb si accesoriile discrete. Paleta cromatica aleasa pentru aceasta amenajare de lux este calda, primitoare, cu nuante de roz pastelat, piersica, auriu, regasite in covoare, tapet, tapiterie, perdele si draperii din materiale cu texturi fluide si placute la atingere.

Zona de living si dining are o suprafata ampla de aproape 30 mp si integreaza elemente in stil clasic: mobilier din lemn masiv cu vitrina de expunere, decorat cu insertii aurii, un semineu decorativ, o masa extensibila pentru 6 persoane, un corp de biblioteca in stil clasic. Zona de relaxare include o canapea si un divan, cu textura catifelata si forme rotunjite, marcate prin candelabrele aurii suspendate in dreptul lor.

Mobilierul de bucatarie este realizat in acelasi stil clasic reinterpretat, fiind compartimentat pentru a raspunde nevoilor beneficiarilor, fara a renunta insa la alura sofisticata ce da tonul intregii amenajari. Bucataria beneficiaza de lumina naturala generoasa, datorita ferestrelor ample ce dau catre terasa, fiind astfel puse in valoare detaliile cheie ale amenajarii. La mobilierul de bucatarie, se remarca profilele decorative si celelalte detalii clasice de prelucrare a mobilierului din lemn masiv: cornise si lezene patinate aurii. In ton cu acestea, s-a optat pentru electrocasnice cu alura retro.

Dormitorul matrimonial are o alura regala datorita amplasarii unui pat cu baldachin, ce devine elementul central al incaperii. Oglinda antichizata de pe peretele opus tabliei patului dubleaza ingenios detaliile din zona de noapte si sporeste alura romantica a spatiului. Elementele care imprima spatiului personalitate si un aspect cochet de budoir sunt mobilierul alb, tapetul rafinat cu motive florale, corpurile de iluminat aurii, tapiteria satinata a tabliei de pat si draperiile fluide, toate atent coordonate de designerul de interior pentru a nu incarca prea mult spatiul.

Proiect de amenajare prezentat in revista Casa Mea – martie 2017 si pe blogul Adelei Parvu.