pat tapițat Bernhardt

După ce criterii alegi un pat tapițat?

Este versatil, elegant și îți este cel mai bun prieten atunci când vrei să citești o carte sau să te uiți la TV înainte de culcare. Un pat tapițat este o opțiune la mare căutare în zilele noastre, iar varietatea modelelor din care ai de ales este uimitoare. Înainte de a lua însă orice decizie, analizează cele 4 aspecte importante, care te conduc spre achiziția perfectă nevoilor tale.

pat tapițat Bernhardt
Bernhardt România

Umplutura

Tăblia unui pat tapițat variază considerabil atunci când vine vorba de umplutură. În timp ce unele modele au umpluturi mai puțin dense și, implicit, incofortabile, altele sunt mult prea dense. Astfel, este important să testezi patul înainte de a-l cumpăra. Sprijină-ți capul de tăblie și asigură-te că aceasta are o cantitate adecvată de umplutură, pentru a te bucura de confortul dorit. Sigur, acest aspect este esențial atunci când obișnuiești să te stai sprijit de tăblie excluzând prezența unei perne.

Țesătură

Bumbac, in, catifea sunt materiale des utilizate în tapițarea paturilor. Sunt moi la atingere și conferă un aspect plăcut. În plus, au avantajul că zgârieturile produse de fermoare, capse etc nu ies în evidență.
Dacă ai copii mici, este recomandat să mergi pe varianta unui material tratat anti-pete, pentru a evita surprizele neplăcute.
Pielea este un alt material regăsit la tapițerii. Este o prezență elegantă, ce dă un aer sofisticat amenajării. Nu se pătează, rezistă bine în timp, cu alte cuvinte “îmbătrânește” frumos. Cu toate acestea, este un material pe care eu nu îl folosesc în lucrările mele, din mai multe motive. Unul ține de aspectul rece pe care îl conferă amenajării, iar altul – de confortul oferit. Ce vreau să spun prin asta? Pielea este un material sensibil la temperaturi. Astfel, iarna, un pat tapițat cu piele este rece la prima atingere. În schimb, pe timpul verii produce senzația de supraîncălzire.
Un ultim aspect foarte important: ai în vedere amplasarea patului. Dacă acesta este poziționat în apropierea unei ferestre, razele UV pot deteriora materialul cu care este tapițat.

Stil

Dacă ești adeptul interioarelor moderne, optează pentru un pat cu linii “curate”, tapițat cu un material simplu și, eventual, finisat într-o manieră mai specială pe margine.
În schimb, dacă îți plac decorurile clasice, atunci alege un pat a cărui tăblie este accesorizată cu nasturi decorativi. Deși clasic, acest model de pat patițat poate fi încadrat cu succes și în interioare mai contemporane, în special dacă arhitectura casei este una veche, iar decorul este mai actual.

pat tapițat amenajare dormitor
Caracole România

Dimensiunea tăbliei

O regulă generală spune că tăblia patului trebuie să se extindă cu circa 7,5 cm de ambele laturi ale saltelei și să se înalțe deasupra saltelei cu circa 60 cm. Înălțimea totală recomandată este de 90 cm. Eu prefer însă tăbliile cu o înălțime peste standard (de 130 cm), deoarece au un aer mai impunător. De asemenea, am în vedere faptul că o tăblie prea joasă riscă să nu mai fie vizibilă dacă accesorizăm patul cu perne decorative, plus că nu asigură confortul dorit.

Culoare

Culoarea joacă un rol important în determinarea look-ului unei camere. Ține cont de faptul că un pat tapițat într-o nuanță naturală este atemporal și poate fi asortat cu multe scheme de culori. În plus, nu există riscul să te plictisești ușor de el. 🙂
Dacă preferi un pat într-o culoare mai aprinsă, atunci acesta se va transforma în vedeta amenajării și va fi punctul de plecare pentru restul amenajării.
pat tapițat
Amenajarea aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *