De ce sa Lucrezi cu un Designer de Interior

Din ce in ce mai multe persoane care urmeaza sa inceapa o amenajare de interior apeleaza la un designer de interior, intelegand ca ceea ce face un designer de interior este mai mult decat sa ofere sfaturi la nivel estetic. Rolul designerului de interior este sa creeze o amenajare de interior care sa reflecte in totalitate personalitatea si stilul de viata a beneficiarilor. 

Living in stil Clasic amenajat de UGInteriors
Living in stil Clasic amenajat de UGInteriors

O amenajare de interior functionala si adaptata necesitatilor acestora. De aceea, orice proiect de design interior incepe cu etapa de cunoastere in detaliu a beneficiarilor si a stilului de viata a acestora – designerul de interior pune intrebari pentru a afla exact ce nevoi si dorinte au locatarii.

Iata mai jos principalele moduri in care te ajuta un designer de interior:

  1. Un designer de interior te ajuta sa economisesti bani

Este o prejudecata ca este scump sa lucrezi cu un designer de interior – in realitate, un specialist te ajuta sa economisesti timp si bani. Datorita experientei sale, te va ajuta sa economisesti timp semnificativ pentru cercetare/ cautare/ deplasari, recomandand furnizori probati in timp si mergand direct la sursa.

Acelasi lucru este valabil pentru echipele de montaj pe care le poate recomanda, pentru tipul de produse si cantitatile necesare (chiar si un drum in plus pentru inca un sac de adeziv inseamna costuri pentru benzina, timp pentru drum, stat la coada etc). Designerul de interior are o relatie formata cu diferiti furnizori si poate obtine discounturi semnificative.

Economia este valabila si pe termen lung – specialistul va sti ce produse, forme si finisaje rezista in timp si nu necesita reparatii ulterioare. Un alt factor care genereaza o economie substantiala intr-un proiect de amenajare de interior este etapizarea lucrarilor – in functie de amploarea lucrarii, sunt implicate diferite tipuri de specialisti – un designer va sti exact in ce ordine sa comande produsele, pentru a nu genera timpi de asteptare si a nu cheltui cu depozitarea lor.

  1. Un designer de interior te ajuta sa iti concretizezi visele

Majoritatea clientilor stiu cum vor sa arate viitoarea lor casa si au diferite idei de amenajare, insa atunci cand vine vorba de lucrarea concreta, sunt lipsiti de experienta si viziunea necesara. Este absolut firesc sa nu stapaneasca un domeniu in care nu activeaza si de aceea este indicat sa colaboreze cu un specialist in amenajari de interior.

Amenajare de interior in stil clasic semnata UGInteriors
Amenajare de interior in stil clasic semnata UGInteriors

Designerul de interior are un ochi antrenat, o minte creativa si acces la informatii de ultim moment, de aceea te va ajuta cu solutii concrete despre care nici nu stiai ca exista. Atentia lui la cele mai mici detalii va transforma spatiul in ceva iesit din comun.

  1. Designerul de interior te ajuta sa bugetezi si sa planifici

Un specialist in amenajari de interior te ajuta sa te incadrezi in buget si il optimizeaza atunci cand este cazul – te poate sfatui, de exemplu, sa investesti mai mult intr-un finisaj de baie rezistent si extrem de atragator, compensand cu pretul pentru blatul de baie pentru a justifica cheltuiala.

  1. Designerul de interior te ajuta in etapa de santier

Etapa de santier este cea mai delicata, iar sfatul si prezenta designerului de interior vor salva greseli costisitoare. Detalii de constructie pe care un neinitiat nu are de unde sa le cunoasca vor fi observat de ochiul expertului si corectate la timp.

  1. Designerul de interior iti ofera acces la resursele sale

Fiind conectat la domeniu, acesta are acces la solutii diverse, produse, furnizori, mesteri si specialisti in constructii, toate elemente esentiale in rezultatul final al amenajarii de interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *