tipologii de mobilier canapele

Care sunt cele mai cunoscute tipologii de mobilier?

Designerii de produs și producătorii stabilesc propriile denumiri pentru fiecare piesă în parte. Trebuie însă știut că există tipologii de mobilier universal valabile. Nu știi ce stil de amenajare te reprezintă? Prin articolul de astăzi te ajutăm să îl identifici exact și să alegi piesele care corespund perfect preferințelor tale. Iată care sunt cele mai des întâlnite tipologii de mobilier, de la clasic la modern, și perioada în care se încadrează.

 

Canapele

Alegerea unei canapele este o decizie importantă, căci această piesă de mobilier este unul dintre obiectele principale ale zonei de zi. Înainte de a face o astfel de achiziție, trebuie să analizezi mai multe aspecte. Confortul, calitatea și gradul în care răspunde nevoilor tale sunt printre cele mai importante.

tipologii de mobilier canapele

Fotolii

Fotoliul a fost și este o piesă de nelipsit în amenajările interioare. Confortul lui depinde de umplutura folosită pentru șezut și spătar. Aceasta poate fi pe arcuri, cu spumă, cu latex, cu puf siliconat etc. Desigur că același criteriu de confort se aplică și canapelelor.

tipologii de mobilier fotolii

Scaune de dining

Dacă ai un dining amenajat în tonuri neutre, acestea pot fi pata de culoare. Cu ajutorul lor poți crea chiar un joc cromatic, alegând același model în culori diferite.
Înainte de a cumpăra un scaun de dining, ai în vedere un lucru însă: modelele tapițate sunt mai voluminoase, dar și mai durabile și confortabile decât restul. Să nu uităm nici prețul lor, care este mai mare față de celelalte tipuri de scaune.

tipologii de mobilier scaune

Taburete

Scaunele fără spătar, numite și taburete, ocupă mai puțin spațiu vizual, dar sunt mult mai puțin confortabile pentru utilizarea de zi cu zi. Pot fi întrebuințate ca scaune suplimentare la măsuţa de cafea, de exemplu. Avantajul lor este că sunt ușor de mutat, în funcție de nevoile de moment, și sunt ideale în spații de mici dimensiuni.

tipologii de mobilier stools

 

Foto

Infografic general al  stilurilor de  mobilier

tipologii de mobilier stiluri de mobilier

Foto

 

În ce perioadă de timp se încadrează fiecare stil?

tipologii de mobilier

Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *