biroul de acasă mobilier birou

Biroul de acasă – 10 sfaturi pentru o amenajare practică

Pentru unii dintre noi, biroul înseamnă acasă. Asta presupune ca biroul de acasă să fie un spațiu de sine stătător, separat de agitația casei, dacă vrem ca productivitatea noastră să nu lase de dorit. Haideți să vedem cum putem organiza o zonă de lucru practică, în confortul propriului cămin.

biroul de acasă mobilier birou
Bernhardt Interiors România

 

Inspirați-vă responsabil

Nu toți suntem designeri de interior, așa că mulți dintre noi căutăm inspirație pe diverse platforme de specialitate. Aveți în vedere însă că o bună parte a birourilor prezentate în revistele de design nu se pretează unei săptămâne de lucru de 50 de ore. Design-ul scaunelor poate fi uimitor, dar există riscul să nu îți ofere confortul de care ai nevoie. Sau culoarea aprinsă ce acoperă un întreg perete conferă multă bună-dispoziție, dar e posibil să fie deranjant și să vă distragă atenția.

Ce e de făcut? Testează scaunul de birou înainte de a-l cumpăra, alege un birou suficient de lat și, pentru un aer vesel, alege accesorii colorate. Biroul de acasă trebuie să fie și frumos, și practic.

biroul de acasă amenajare clasică
Amenajare Georgiana Ursache

 

Urmați reguli ergonomice

Important de reținut că partea superioară a ecranului computerului trebuie să fie la nivelul ochilor sau puțin mai jos.
Poziționați tastatura astfel încât antebrațele să fie paralele cu podeaua.
Reglați scaunul astfel încât picioarele să se odihnească ferm pe pardoseală sau pe un suport pentru picioare.

biroul de acasă
Hometoz.com

 

Mizați pe lumina naturală…

Poziționați biroul aproape de fereastră și plasați-l paralel cu aceasta. Este o configurație ideală pentru biroul de acasă, pentru că vă veți bucura de lumină naturală din plin. Jaluzelele vă vor ajuta să controlați lumina, atunci când este necesar. Sunt cazuri în care lumina directă a soarelui trebuie să fie filtrată sau blocată. Evident, laptop-ul sau monitorul trebuie orientate cu spatele către fereastră, pentru ca soarele să nu bată direct în ecran.

biroul de acasă amenajare birou
Caracole România

 

… dar nu uitați de lumina de accent

Chiar și cu lumină naturală din belșug, veți avea nevoie de iluminare suplimentară, pentru orele mai târzii. Alegeți așadar o veioză cu picior/abajur reglabil, astfel încât lumina să poată fi direcționată în funcție de nevoie.

biroul de acasă amenajare birou la bloc
Decorami

 

Alegeți corpuri pentru depozitare

Trebuie să recunoaștem, corpurile de depozitare nu sunt cele mai atractive piese de mobilier. Ne sunt indispensabile însă, căci altfel spațiul va fi foarte încărcat și va arăta dezordonat. Le puteți suplimenta cu etajere montate pe perete, cu condiția să păstrați cărțile/documentele în cea mai mare ordine.

În caz că ați amenajat biroul în dormitor, dressing-ul poate lua locul acestor corpuri de depozitare. Eliberați un rând de rafturi și depozitați acolo cele necesare muncii la birou.

biroul de acasă
Beyondthepitch.net

 

Creați un mic spațiu de relaxare

Designur, biroul de acasă este destinat muncii, dar se întâmplă uneori să aveți nevoie de un loc de lectură. Un birou ideal are prevăzut un spațiu de relaxare, compus din fotoliu (cu sau fără taburet), o măsuță de cafea și un lampadar. Dacă aveți spațiu suficient, este cel mai indicat și util lucru pe care îl puteți face.

biroul de acasă
thriftydecor.net

 

Adăugați plante

Studiile spun că plantele îi fac pe oameni mai fericiți. Așa că de ce să nu vă înconjurați de plante atât cât vă permite spațiul? Pentru ca prezența lor să nu devină o corvoadă, alegeți specii care nu necesită udare la intervale dese de timp.

biroul de acasă living albastru

 

Personalizați biroul de acasă

Sigur, nu vă doriți un spațiul de lucru aglomerat, dar asta nu înseamnă că v-ar plăcea să fie gol. Personalizați biroul cu poze ale familiei voastre și cu postere ce conțin citate inspiraționale. Studiile spun că aceste elemente ajută la stimularea imaginației. Nu le contrazicem. 🙂

biroul de acasă

 

Mascați cablurile

În biroul de acasă sau de oriunde, cablurile sunt prezențe inestetice. Mascați-le pe cât posibil. Pe piață există tot felul de sisteme de gestionare a cablurilor, care se montează direct pe birou sau pe un perete din apropiere și care ne fac viața mai frumoasă. 🙂

biroul de acasă mascare cabluri

 

Asigurați stocul necesar de consumabile

Pixuri, creioane, agende, capsator, ștampilă etc. Toate acestea trebuie să existe în stocul vostru de birou, căci nu este o plăcere să ieșiți mereu din cameră în căutare de consumabile. Mai ales dacă alte persoane sunt acasă și vă vor distrage atenția de la lucru. În plus, nu ar fi rău să aveți la îndemână o cafetieră. În definitiv, toți avem nevoie de pauze.

biroul de acasă amenajare birou
Bernhardt Interiors România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *