9 infografice care te transformă într-un designer de interior

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască într-un mediu armonios, care inspiră o stare de bine. Căci da, amenajarea interioară are această putere magică de a ne influența sentimentele într-o măsură mai mică sau mai mare. Într-un fel te simți într-un interior tern, monoton, fără personalitate, și alta este starea de spirit într-un cadru vesel, armonios, optimist. Și pentru că nu toți suntem designer de interior, îți oferim 9 infografice care te vor ajuta să fii cu un pas mai aproape de casa pe care ți-o dorești. 9 infografice care te vor ajuta să iei deciziile corecte de amenajare.
designer de interior Bucuresti

Display art

Când vine vorba de aranjarea tablourilor/posterelor, ține cont de două aspecte importante:

1. poziționarea acestora la nivelul ochilor

2. amplasarea lor în centrul zonei vizate

designer de interior display art

 

Amplasarea tablourilor deasupra canapelei

O modalitate excelentă de a asigura armonie decorului este ca nuanțele regăsite într-o pictură/fotografie să corespundă culorilor fotoliilor/canapelei.

designer de interior Bucuresti

 

Poziționarea corpurilor de iluminat

Important! În dormitor, distanța dintre corpul de iluminat suspendat și pardoseală trebuie să fie de 2 metri. Asigură-te că, atunci când stai în genunchi în pat, distanța între cap și corpul de iluminat este de cel puțin  1,8 metri.

designer de interior Bucuresti

 

Cum alegi corect nuanța vopselei

Este recomandat să finisezi tavanele cât mai simplu și să păstrezi vopselele cu diverse texturi pentru pereți. Aceștia sunt, de altfel, punctele focale ale amenajării. 

designer de interior Bucuresti

 

Scheme cromatice recomandate

Pentru a înțelege cât mai bine schemele cromatice și a face alegerile potrivite, este indicat să folosești roata culorilor. Desigur, câteva noțiuni generale despre culoare nu ar strica. 🙂

designer de interior Bucuresti

 

Dimensiunea ideală a covoarelor

Covorul este elementul care completează o amenajare.

  • În cazul unui model texturat, culoarea de bază ar trebui să se găsească și la perdele/draperii sau la pernele decorative.
  • Modelele în culori neutre și/sau deschise dau senzația unui spațiu mai mare.

designer de interior

Elemente generale în designul de interior

  • coordonare și proporții

În designul interior, există echilibrul simetric (un spațiu este împărțit în două jumătăți egale, centrate pe o axă centrală, iar ambele jumătăți sunt amenajate simetric), echilibrul asimetric (orice număr impar de elemente poate fi folosit prin menținerea unei axe centrale imaginare ca punct focal. Rezultatul? Dinamism 🙂 ), echilibrul radial/circular (implică o piesă centrală – un candelabru sau o masă rotundă – din care toate celelalte elemente par să radieze).

designer de interior

  • stiluri de amenajare

designer de interior

  • nu uita…

designer de interior bucuresti

Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *