scheme de culori pentru dormitor

7 scheme de culori pentru dormitor

Dormitorul, mai mult ca orice alt spațiu, este locul unde tendințele cromatice trebuie ignorate. Excepție face situația că acestea chiar rezonează cu destinația spațiului. De ce spunem asta? Pentru că vorbim de o cameră destinată somnului, odihnei de peste noapte. O cameră care, prin amenajarea ei, trebuie să insufle liniște, calmitate, nicidecum energie. Astfel, trebuie să ne orientăm spre nuanțe mai potolite sau , care aduc cu ele sentimentul de confort și relaxare. Dacă totuși vă plac unele nuanțe mai aprinse, este musai să le temperați corespunzător. Am ales să îți prezentăm 7 scheme de culori pentru dormitor, inspirația de care aveți nevoie pentru dormitorul vostru perfect. 🙂

Galben, gri & albastru marin

scheme de culori pentru dormitor

Foto

Prima dintre cele 7 scheme de culori pentru dormitor este una predominant închisă, elegantă, ce vorbește despre îndrăzneală. Astfel de nuanțe se asortează perfect unei camere de dimensiuni mari. În niciun caz să nu o folosiți într-un dormitor mic, căci spațiul va părea și mai restrâns. Ca recomandare, puteți merge pe gama închisă pentru finisaje și mobilier, iar galbenul să fie prezent doar la capitolul accesorii. Acesta va însenina decorul și îi va aduce un strop de bună-dispoziție.

Pasteluri dulci

scheme de culori pentru dormitor amenajare dormitor

Foto

Iată soluția ideală dacă doriți un loc liniștit și calm pentru relaxare și odihnă. Tonurile pastelate au darul de a liniști privirea și aduc cu ele senzația de confort. Dormitoarele finisate astfel sunt feminine și delicate, vesele și cozy. În plus, pastelurile dau senzația de spațiu mai mare, așa că sunt ideale într-un dormitor mic.

Violet, argintiu & lavandă

scheme de culori pentru dormitor amenajare dormitor

Foto

Purpuriul este o culoare îndrăzneață și pretențioasă. Dintotdeauna a fost asociată cu ideea de lux, cu magia și misterul. Este o culoare ce invocă viața și natura. Face parte din cele 7 scheme de culori pentru dormitor pe care ți le prezentăm și merge perfect mixată cu nuanțe de argintiu. O recomandăm pentru o amenajare sofisticată, cu pretenții și o vedem asociată cu catifeaua. 🙂

Turcoaz & alb

scheme de culori pentru dormitor dormitor turcoaz

Foto

Îți plac amenajările estivale, care te poartă cu gândul spre ape limpezi ca de cristal? Atunci în mod sigur te proiectezi într-o amenajare coordonată de diverse nuanțe de turcoaz. Fiind un amestec de albastru deschis, verde deschis și puțin galben, turcoazul este o culoare specială, care creează interioare exotice. Pondereaz-o cu alb și te vei bucura de un dormitor cu aer de permanentă vacanță. 🙂

Turcoaz închis & roz prăfuit

scheme de culori pentru dormitor
Culorile contrastante pot fi o combinație neinspirată alăturate în mod necorespunzător, deoarece sunt opuse și se “ciocnesc”. Turcoaz închis și roz prăfuit sunt însă două alăturări inspirate, căci cea din urmă este o nuanță mai “moale” și contrabalansează perfect turcoazul închis. Ai în vedere ca doar una dintre aceste două culori să fie predominantă.

Verde deschis

scheme de culori pentru dormitor dormitor verde
Verdele este o culoare a naturii, a vieții și a vitalității. Mulți oameni se simt extrem de relaxați în aer liber, înconjurați de plante. De asemenea, are un efect de calmare atunci când este folosit ca o culoare principală în amenajare. Ajută la eliberarea stresului, ajutând oamenii să se relaxeze, așa că iată-l potrivit în dormitor. Nu uitați să-l ponderați cu alb și/sau crem.

Negru & galben

scheme de culori pentru dormitor clasic
O combinație clasică, revigorantă și elegantă. Negrul este înveselit de energia galbenului, o culoare îndrăzneață, cu atitudine, care sugerează multă încredere. Ca sugestie, puteți folosi negru pentru mobilier, gri pentru pereți și galben ca accent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? *