Project info

Suprafata: 80 mp (cu tot cu terasa)
Localizare: Bucuresti, zona Unirii
Buget: 10 000 euro (fara finisaje) – pat, canapea, mobilier, corpuri iluminat, covoare, tv, bucatarie, draperii, baie

Platforma de inchiriere Airbnb devine din ce in ce mai populara in Romania, si tot mai multi proprietari aleg sa o foloseasca pentru a primi turisti. Designul de interior al spatiului este unul dintre criteriile cheie in alegerea facuta de utilizatori, asadar amenajarea impreuna cu un specialist este mai mult decat binevenita.
Beneficiarul, corporatist si antreprenor, a vrut o amenajare simpla, practica si facuta cat mai eficient avand in vedere bugetul limitat.
Pentru aceasta amenajare de apartament 3 camere ultra central din Bucuresti, s-a dorit un spatiu confortabil si relaxant. S-a propus un concept de amenajare inspirat de natura, pentru a compensa zgomotul urban al bulevardului. Astfel, dupa o zi de plimbare prin orasul agitat, oaspetii se pot bucura de un ambient linistitor, cu elemente din natura. Ca stil de amenajare, s-a optat pentru o amenajare in stil scandinav.
Peretii vechi au fost indreptati, s-a decopertat pardoseala initiala, toate usile si ferestrele existente au fost eliminate si inlocuite.
S-a optat pentru parchet laminat deschis la culoare in tot spatiul, iar pentru partea de mobilier s-au folosit obiecte de mobilier din Mobexpert (paturi si canapele extensibile), plus mobilier personalizat realizat de Luxart&mob din Bacau.
Mobilierul minimalist din bucatarie – blatul care continua pe perete si masa – este din lemn stratificat de fag, cu motive traditionale executate la CNC, lacuit cu rasina epoxidica. Elementele traditionale sunt menite sa le ofere turistilor care vor inchiria apartamentul o intalnire cu mostenirea culturala romaneasca.
Braul incrustat in mobilier dialogheaza cu autocolantul de perete (de la Cai verzi pe pereti), un brau romanesc stilizat ce decoreaza ingenios peretele. Aici s-a dorit initial un graffiti, insa bugetul si timpul nu ne-au permis, fapt pentru care am ales varianta mai simpla si rapida. Braul are nuante de verde, la fel ca tapiteria banchetei de la masa.
S-a obtinut o bucatarie ergonomica si functionala, care beneficiaza de lumina naturala din belsug.
In camera adiacenta s-a creat un spatiu de recreere. Fototapetul cu arbori dispus pe peretele mai ingust ofera spatiului impresia de profunzime. Propunerea initiala era de a avea o oglinda pe tot peretele in fasii orizontale, la care s-a renuntat insa din motive de buget.
Pentru zona de living, s-au ales nuante de pamant, cromatica tomnatica invitand la visare si odihna. Peretele cu televizorul a fost placat cu ardezie, iar caloriferul a fost mascat cu un riflaj din lemn.
Mobilierul din dormitor este minimalist si realizat pe comanda. Tapetul de la Amoart montat pe peretele cu tablia patului ofera o nota eleganta. Patul galben mustar este punctul focal al spatiului, asortat cu draperiile.
Baia a fost amenajata pentru a profita de lumina naturala existenta pe toata durata zilei. S-au ales placi ceramice hexagonale, care sa ofere decorului un aer modern. Oglinda cu forma atipica ofera o nota ingenioasa spatiului. Pentru a exploata la maxim spatiul, s-a optat pentru dus cu scurgere in pardoseala.
Corpurile de iluminat de la Zaza Light puncteaza placut spatiile si le ofera personalitate.