Project info

Suprafata: 55 m2
Localizare: Bucuresti, zona Unirii
Buget: 6000 eur fara finisaje

Proprietarul acestui apartament de 2 camere din zona Unirii, Bucuresti, a achizitionat spatiul pentru a-l oferi spre inchiriere pe AirBnb. Terasa generoasa, cu o priveliste superba spre Dambovita, este unul din punctele forte ale spatiului si a inspirat o amenajare care sa puna in valoare lumina naturala abundenta vazuta de la ultimul etaj al unui bloc de 9 etaje.

Benficiarul si-a dorit sa se plieze pe nevoile unui chirias in regim hotelier.

Pentru ca apartamentul era vechi, peretii au trebuit indreptati, s-a decopertat pardoseala initiala si toate usile si ferestrele au fost inlocuite. Pentru a unifica vizual spatiul, s-a optat pentru acelasi tip de parchet laminat, deschis la culoare, in toate camerele, inclusiv in bucatarie.
Dispusa pe lungime, bucataria beneficiaza de lumina naturala din plin, prin urmare s-a dorit o amenajare minimalista, care sa lase lumina sa inunde nestingherita spatiul. S-a propus mobilier in nuante de gri antracit, dispus pe o singura latura. Fronturile de mobilier sunt de la IKEA, iar blatul gros de 90 mm a fost realizat pe comanda de Luxart&mob din Bacau.
Intr-o nisa existenta s-a amenajat un blat pentru luat masa, iar caloriferul a fost mascat cu un riflaj din lemn, asortat la mobilier. Corpurile de iluminat sunt de la Zaza Light sub forma de pahare suspendate de picior.
Zona de bucatarie creeaza un open space cu zona de living, care pastreaza nota minimalista a amenajarii, cu câteva puncte de interes create de corpurile de iluminat in finisaj cupru si decoratiunile textile.
S-a tinut cont de destinatia spatiilor, alegandu-se o canapea extensibila de la IKEA si accesorii simple, potrivite pentru majoritatea gusturilor. Motivele geometrice regasite in autocolantul de perete si covor ofera un aer modern zonei de living.
Deschiderea spre terasa generoasa asigura zonei de living lumina naturala pe toata durata zilei.
Fiind destinat inchirierii pe termen scurt, s-a dorit ca dormitorul sa emane acel aer de permanenta vacanta. Cromatica aleasa este o trimitere la vacantele maritime. Si aici, prezenta pattern-urilor geometrice ofera o dinamica placuta spatiului – tapetul cu triunghiuri de pe peretele cu tablia patului are o alura jucausa dar totodata relaxanta.
S-a creat mobilier personalizat alb impreuna cu Luxart&mob din Bacau – noptiere suspendate, rame pentru depozitare si o zona multifunctionala de birou sau masuta toaleta plus loc depozitare.
Baia de mici dimensiuni a fost pusa in valoare printr-o combinatie de gresie alba si gresie tip patchwork de la Delta Studio. Spatiul mic a impus folosirea unei cabine de dus si este amplificat vizual printr-o oglinda generoasa.
Beneficiarul este extrem de incantat de rezultat, iar succesul amenajarii s-a vazut rapid: unul dintre apartamente a fost inchiriat inca din prima zi de postare pe AirBnb.